Радојичић: Град Београд чини све да се повећа број вакцинисаних

Нема коментара Share:

15.10.2021.
Град Београд чини све како би се повећао број вакцинисаних, било да је реч о доступности вакциналних пунктова и њиховом постављању у тржним центрима или трибинама на којима се разговара са младима, изјавио је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић гостујући на РТС-у.

Он је подсетио да је у овом тренутку у Београду првом дозом вакцинисано 59 одсто грађана, а скоро 57 процената другом дозом и истакао да немамо много избора, јер је једна могућност да се заразимо и да имамо лаку или тешку клиничку слику, а друга варијанта је да се вакцинишемо – нагласио је градоначелник.

Градоначелник је додао да имамо два могућа сценарија – први је обавезна вакцинацију за све или за одређене циљне групе, а други увођење ковид пропусница.

– Мислим да су ковид пропуснице боље решење у овом тренутку, јер ћемо на тај начин и оне људе који нису вакцинисани заштити тако што неће улазити у просторе где постоји ризик од заражавања, чиме ће се смањити циркулација вируса у популацији. Генерално, као друштво тражимо најрационалније решење, а ја верујем да ће ковид пропуснице бити уведене – истакао је градоначелник.

Он је рекао да га подаци о заражавању деце брину и као градоначелника, и родитеља, али и дечјег хирурга.

– Апсолутно је важно да се вакцинишемо, јер је то једино решење да се изађе из ове ситуације. Клиничке слике код деце су сада много теже него у претходном периоду – навео је Радојичић.

Када је реч о вакцинацији, он је истакао да није решење у принуди, већ да сви треба да будемо свесни потребе да се вакцинишемо и тако постигнемо потребан проценат који су постигле неке развијене земље.

– Према подацима које имам, последњих дана се број позитивних и хоспитализованих одржава константним. Надам се да ће у наредном периоду број заражених почети да опада и да ће се на тај начин завршити овај последњи талас – нагласио је Радојичић, који је у име Града Београда захвалио лекарима на пожртвованости и надљудском напору који улажу током пандемије.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Међународни дан слепих подсећа на њихове потребе

Следећа вест

Отворен „6. CIVINET Форум Словенија – Хрватска – Југоисточна Европа”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *