Радојичић: Међународни дан слепих подсећа на њихове потребе

Нема коментара Share:

15.10.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је поводом обележавања Међународног дана слепих, познатог и као Дан белог штапа, говорио о потреби да се пажња целокупне јавности скрене на проблеме с којима се у свакодневном животу сусрећу слепе и слабовиде особе.

– Један од важнијих проблема с којима се сусрећу слепе и слабовиде особе јесте приступачност. Град Београд има веома активан приступ решавању овог проблема, па је тако до 2020. године постављена звучна сигнализација на 57 раскрсница и на 509 семафора у свих 17 градских општина, чиме је омогућено самостално кретање слепима и слабовидима – рекао је Радојичић.

Градоначелник Радојичић је подсетио да је Библиотека „Др Милан Будимир” у Београду највећа библиотека за слепе особе на Балкану, те да се на њеним полицама налазе тонске књиге, као и књиге на Брајевом писму.

– Ми, као Град, у служби смо свих грађана и наша је дужност да свим грађанима живот учинимо квалитетнијим и бољим. Нужно је спровести много промена и зато је важно подизати свест о потреби да се слепим и слабовидим особама обезбеде услови за равноправно учешће у животу шире друштвене заједнице – нагласио је градоначелник Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Сарадња младих и Града кроз програм „БГ пракса”

Следећа вест

Радојичић: Град Београд чини све да се повећа број вакцинисаних

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *