Покретна канцеларија Горана Весића у Малом Мокром Лугу

Нема коментара Share:

16.10.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић је данас са сарадницима и волонтерима својом покретном канцеларијом обишао општину Звездара и том приликом разговарао са мештанима Малог Мокрог Луга о решавању њихових проблема. 

Весић је нагласио да никада није више уложено у Мали Мокри Луг него протеклих седам-осам година, што је доказ да су Град Београд и Општина Звездара добро радили свој посао. 

Како је рекао, највећи проблем Малог Мокрог Луга је канализација и зато је договорено да се крене са пројектовањем секундарне канализације.

– У међувремену радимо завршетак пројектовања Мокролушког колектора. Када то завршимо, радићемо канализацију Цветанова ћуприја, као што ћемо радити и у Малом Мокром Лугу. Општина ће се бавити реконструкцијом гробља, мада је до сада доста посла већ урађено што се тога тиче – рекао је Весић.

Он је додао да је договорено да Општина уради ограду око вртића, а Град Београд ће, како је рекао, изградити једно дечје игралиште како би малишани овде имали простор за игру какав имају деца у свим другим деловима града. 

– Договорили смо се да Општина уради пројекат за реконструкцију Старог млина, а да Град обезбеди средства да се ту направи један омладински културни центар. Идеја је да то буде место где ће моћи да се окупљају млади. То место ће имати бину на којој ће се одржавати концерти и други културни догађаји. Општина ради на реконструкцији месне заједнице која ће постати општински услужни центар. Грађани Малог Мокрог Луга ће ту имати све општинске, градске и многе републичке шалтере, тако да неће морати да иду чак до Општине Звездара, а ни до Града када треба да заврше неке административне послове – рекао је Весић.

Он је најавио да следеће седмице почиње да се ради стајалиште на Булевару код Нине Кирсанове, које иначе прави саобраћајни проблем. 

– Разговарали смо и о томе да се уреди простор око школе, направе тротоари, да се поставе пешачки прелази као и лежећи полицајци. Као што видите на једном састанку смо се договорили да решимо десетак проблема важних за грађане Малог Мокрог Луга, а ја ћу долазити редовно па ћемо видети шта све можемо и у будућности да урадимо – рекао је на крају Весић.

Председник општине Звездара Владан Јеремић истакао је да му је изузетно драго што данас на Дан општине становници Малог Мокрог Луга могу да у једном непосредном контакту са замеником градоначелника, градским секретарима и директорима комуналних предузећа поразговарају о ономе што је учињено и плановима за неки наредни период.

– Драго ми је што је било доста похвала на рачун онога што је урађено, али и што смо у једној отвореној комуникацији утврдили динамику решавања неких проблема који још увек постоје. Свима нам је заједнички циљ да се омогуће што квалитетнији услови за живот свих становника Звездаре – рекао је Јеремић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Покретна канцеларија Горана Весића данас са мештанима Младеновца

Следећа вест

Одржана акција „Минут је до 12”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *