Покретна канцеларија Горана Весића данас са мештанима Младеновца

Нема коментара Share:

17.10.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић је данас са сарадницима и волонтерима путем своје покретне канцеларије посетио општину Младеновац и том приликом разговарао са мештанима Међулужја, Сенаје и Кораћице, а обишао је и Манастир Павловац.

Грађани су у разговору са градским секретарима и директорима комуналних предузећа изнели своје проблеме и договорили се о њиховом могућем решавању.

Весић је нагласио да је канализација највећи и суштински проблем грађана Међулужја. 

– Пре неколико година почели смо изградњу постројења за прераду отпадних вода и пет километара канализације. За седам до десет дана завршава се та прва фаза од пет километара и друга започиње одмах. До краја године ћемо имати нових 2,5 километара канализације, односно прикључених око 400 домаћинстава, и почеће да ради постројење за прераду отпадних вода – рекао је Весић.

Он је најавио да ће већ у јануару бити расписан тендер за пројектовање и извођење треће фазе, што је за још око 600 кућа, тако да ће до краја следеће године, како је рекао, свака кућа овде имати канализацију и своје постројење за прераду отпадних вода, што је иначе стандард у Европи. Међулужје ће бити једно од првих места у Београду које ће на тај начин имати уређену канализацију.

– Што се тиче водовода, радимо регионални водовод Макиш–Младеновац, тренутно завршавамо села у општини Гроцка и улазимо на територију Сопота и Младеновца. Ради се резервоар у Рајковцу, радиће се и један крак према овом делу Младеновца, те ће 2024. или 2025. године они моћи да буду прикључени на градску воду, односно воду из Макиша, а на тај начин решиће се проблем водоснабдевања – рекао је Весић.

Он је додао да је у разговору са грађанима било речи и о томе да се у Међулужју изгради једно дечје игралиште, попут оног које се налази у Београду на води, да би и малишани овде имали услове за игру. Општина ће урадити и капелу, ограду око школе.

– Ова покретна канцеларија показује да има свој смисао јер данас смо решили бар три-четири проблема. Од насеља до насеља, од месне заједнице до месне заједнице решавамо проблем по проблем. Ја тако разумем локалну политику јер она представља решавање проблема људи како би им данас било боље него јуче, а сутра боље него што је данас. Наставићу овако да радим јер само таква политика има подршку грађана – реко је Весић.

Председник општине Младеновац Владан Глишић поновио је да је данас решено неколико проблема грађана.

– Грађанима је канализација обећавана пре неколико деценија, а сада се то ради, завршена је прва фаза, почиње друга, трећа. Неколико хиљада становника ове месне заједнице деценијама је имало проблем. Настављамо да решавамо и водоводну мрежу. Овде у Међулужју ће се градити дечје игралиште и наставићемо да радимо све оно што наши грађани траже, као што је асфалтирање улица, ограда око школе и увођење видео-надзора – навео је Глишић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Покретна канцеларија Горана Весића данас са мештанима Младеновца

Следећа вест

Радојичић најавио наставак едукације младих о значају вакцинације

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.