„Изађи ми на теглу” – традиција коју треба да негујемо

Нема коментара Share:

18.10.2021.
Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић затворио је манифестацију „Изађи ми на теглу” и том приликом истакао да је ово лепа традиција коју треба да негујемо. Како је прецизирао, на Ади Циганлији се окупило 25 екипа из разних градова.

– Атмосфера је предивна и сви учесници су заправо победници. Многи од ових учесника су наставили да се баве производњом ајвара и да га продају, а то је овим породицама, управо захваљујући овој делатности, отворило нови начин живота. То је главни „добитак” од ове манифестације која показује колико наша земља има лепу традицију коју морамо да негујемо. Можемо да будемо поносни на оно што је добро и аутентично и што само ми имамо – рекао је Младеновић.

Младеновић је подсетио да Београд има бројне манифестације етно-карактера и оценио да је ово једна од најпозитивнијих.

– Београд се труди да буде центар где ће се људи из разних делова Србије представљати својим производима. Тако се показује богатство наше земље и тако Београд показује оно што смо заиста ми – закључио је Младеновић.

Финале овог такмичења организовано је у партнерству са Центром београдских фестивала, а реч је о осмој сезони „највећег гастрономског каравана на Балкану”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Стручна обука радника Центра за социјални рад о трговини људима

Следећа вест

Покретна канцеларија Горана Весића данас са мештанима Младеновца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *