Садња цвећа у оквиру Европске недеље локалне демократије на Врачару

Нема коментара Share:

19.10.2021.
У Основној школи за децу са сметњама у развоју „Душан Дугалић” спроведена је акција садње цвећа. У овој акцији учествовали су представници руководства Градске општине Врачар са ученицима, наставницима и директором Ђорђем Живановићем, како би промовисали значај хортикултурне терапије за децу са сметњама у развоју. Ова терапијска метода показала се као веома делотворна у побољшању здравља и општег стања особа с различитим степеном и интензитетом сметњи у развоју и као таква је постала редовна активност у вртићима, школама и болницама у многим земљама Европе. Градска општина Врачар спровела је ову акцију у партнерству са ЈКП ,,Зеленило – Београд” и уз подршку Сталне конференције градова и општина – Савез градова и општина Србије (СКГО), као део овогодишњег програма обележавања Европске недеље локалне демократије. 

У октобру сваке године се одржава Европска недеља локалне демократије, која је европски догађај, у организацији Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе. Овогодишња тема је „Заштита животне средине: локалне заједнице предузимају мере” која треба да укључи грађане а односи се на активности локалног нивоа на заштити животне средине, борби против климатских промена, јачању отпорности и раду на постизању циља одрживог развоја.

У циљу спречавања ширења вируса корона, а у складу са препорукама Владе Републике Србије и Градског завода за јавно здравље, акција је реализована уз примену превентивних епидемиолошких мера.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Наставак акције садње дрвећа на Савском венцу

Следећа вест

Нови изглед Кеја ослобођења и приобаља Дунава

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *