Радојичић: Почела изградња Тиршове два

Нема коментара Share:

20.10.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је за Радио-телевизију Србије да је почела изградња нове дечје болнице Тиршова два, те истакао да се и у вечерњим сатима вредно ради на овом градилишту.

– Почели су радови на ископној јами, тендер је завршен. Када је 1936. године грађена прва дечја клиника, један од главних разлога била је брига о јавном здрављу деце, а то питање је актуелно и данас – изјавио је градоначелник.

Како је нагласио, вредност радова прве фазе изградње нове дечје болнице износи 6,2 милиона динара.

– Прва фаза изградње ће трајати 210 дана. Нова приступна саобраћајница до ауто-пута ће бити дуга 365 метара. Када радови на клиници буду завршени, до ње ће бити могуће доћи директно с ауто-пута, а биће изграђен и велики број нових паркинг-места – рекао је Радојичић.

Градоначелник је нагласио да је захваљујући стабилној економској ситуацији држава у могућности да подржи овако велике и значајне пројекте.

– За време краља Петра II и краљице Марије, када је 1936. године грађена прва дечја клиника, то је био најзначајнији догађај у Европи. Надам се да ћемо и сада успети да достигнемо ниво да наша дечја медицина са овом болницом буде на врху европског и регионалног здравственог система – закључио је градоначелник Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Пољопривредна производња у Београду велики потенцијал како за домаће тако и страно тржиште

Следећа вест

Весић објавио да ће буџет Београда од понедељка бити рекордан – 1,282 милијарде евра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *