Весић: Ковид пропуснице у интересу здравља људи

Нема коментара Share:

24.10.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да је Одлука Владе о ковид пропусницама ступила на снагу али да ће се у почетку радити на превентиви, те да ће се упозоравати они који не поштују правила.

– Одлука Владе јуче је ступила на снагу. Имаћемо десет екипа Комуналне милиције и пет екипа инспекције на терену које ће свакодневно контролисати да ли се поштује Одлука. Апел угоститељима је да се сами организују, неки клубови су већ почели да организују тестирања, што је добро и треба да се ради. Суштина спровођења Одлуке је на ковид редарима и угоститељима. Надам се да неће бити потребе за кажњавањем – указао је Весић.

Он је изразио наду да ће већина људи разумети да је ово у интересу здравља људи, те да се покушава да се дође до ситуације да буде мање заражених.

– Када је Град Београд у питању наставићемо са процесом вакцинације јер је то једини начин да се прекине са било којом мером, као и са ковид пропусницама – нагласио је Весић.

Према његовим речима, у Београду је јуче вакцинисано скоро 5.600 људи, готово 1.200 првом дозом, иако је викенд, што како је навео, показује да је интересовање много веће и да се више људи вакцинише првом дозом.

– Приближавамо се проценту од 60 одсто вакцинисаних првом дозом, а данас ћемо прећи 20 одсто вакцинисаних трећом дозом. Очигледно свест о вакцинацији расте. Не можемо да одустанемо од свих мера док немамо барем 75 процената вакцинисаних. Надам се да ће све ово утицати на људе да се вакцинишу јер никакве пропуснице и друге мере не могу да дају резултате осим да се свако лично заштити, односно да се вакцинише – нагласио је Весић.

Комунална милиција током протекле ноћи није имала проблема приликом контроле угоститељских објеката, навео је Весић и поновио да се до понедељка ради на превентиви и објашњава угоститељима како да се организују, „јер је највећа одговорност на власницима клубова где је и највећа могућност да се неко зарази”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: У Београду данас преко 20 одсто вакцинисаних трећом дозом, током ове недеље прелазимо 60 одсто вакцинсаних првом дозом

Следећа вест

Радојичић најавио наставак едукације младих о значају вакцинације

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *