Весић: Град основао Фондацију за децу и младе

Нема коментара Share:

25.10.2021.
Београд је данас, одлуком Скупштине града, основао Фондацију за децу и младе Београда. Како је истакао заменик градоначелника Горан Весић, разлог је у томе што постоји један број породица, углавном са више деце, које нису препознате у систему социјалне заштите, а потребна им је помоћ.

– Имамо много породица самохраних родитеља, најчешће мајки, без довољно прихода, за које ћемо обезбедити разне врсте помоћи, посредством конкурса. То ће бити помоћ у храни, за набавку школског прибора, помоћ у одећи до тога да се обезбеди преквалификација за родитеље како би добили посао. Свако дете заслужује срећно детињство и ниједно дете не сме да буде гладно – поручио је Весић.

Управни одбор имаће петнаест чланова, махом јавних личности, уз представнике компанија које буду донатори. На период од четири године председница овог одбора је Леонтина Вукомановић, а чланови су Дејан Станковић, Лазар Марковић, Лазар Ристовски, Виктор Савић, Верица Брадић, Бранко Милићевић Коцкица, Јелена Карлеуша, Оливера Милетовић, Силвија Алавања.

– Надам се да ћемо помоћи што већем броју породица. Осим новчане помоћи, позив компанијама јесте да помогну да се самохрани родитељи запосле, како би могли да сами прехране своју породицу и да се довољно оснаже, што је и крајњи циљ – рекао је Весић.

Он је подсетио да је Град раније основао и Фондацију за младе таленте Града Београда, захваљујући којој је до сада помогнуто више од две стотине младих људи, како би наставили да развијају своје таленте. 

На данашњој седници усвојен је и Акциони план политике за младе за Град Београд за период од 2022. до 2026. године. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Именима улица настављамо да негујемо културу сећања

Следећа вест

Сарадња Града Београда и Санкт Петербурга

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *