Весић најавио премијеру филма о градоначелнику Бранку Пешићу

Нема коментара Share:

26.10.2021.
Весић је у оквиру манифестације „Дани слободе” најавио премијеру филма „Градоначелник”, који се бави заоставштином Бранка Пешића.

Премијера филма заказана је у четвртак од 20 сати у Комбанк дворани, чију режију потписује Вук Дапчевић, а сценарио Душка Јованић, прецизирао је Весић за тв Прва. 

–Филм је урађен по мојој идеји, а Град Београд је финансирао његово снимање. Идеја је била да се сачува успомена на тог човека. Документарац садржи никад виђење архивске снимке и сведочења Пешићевих сарадника – од Слободанке Груден до шефа његовог кабинета Богуновића – истакао је Весић.

Подсетио је да је у време Пешића изграђен мост Газела, Теразијски тунел, Хотел Југославија и Палата Београд.  

–Бранко Пешић је остао у сећањима Београђана јер се жестоко борио за унапређење Београда. Био је спреман да се бори за Београд и супростави сваком које био против његовог развоја – указао је Весић.

Он је до краја године најавио откривање споменика Бранку Пешићу у пешачкој зони у Земуну и додао да је почела реконструкција земунског кеја, од Венеција до Лида.

–Реконструисани потез ће изгледати као Београдна води. Такође нас очекује и уређење обале од Венеције до Пупиновог моста – најавио је заменик градоначелника.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Покретна канцеларија за пет недеља обишла скоро 40 локација

Следећа вест

Радови на водоводној мрежи у четвртак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *