Вртићи нормално функционишу упркос епидемији

Нема коментара Share:

26.10.2021.
Долазност деце у београдским вртићима у октобру износи 50,4 одсто, што значи да око 30.000 малишана свакодневно борави у установама и оне нормално функционишу упркос епидемији али уз стриктно поштовање свих мера, изјавио је Славко Гак, градски секретар за образовање и дечју заштиту.

Овo је незнатно смањена долазност у односу на просечну годишњу долазност од око 60 одсто, у уобичајеним околностима, али је повећање у односу на прошлу годину када се долазност у београдским вртићима кретала око 40 одсто од укупно 58.000 деце у 17 предшколских установа.

– То значи да смо научили да живимо у овој тешкој ситуацији, али и да имамо поверење родитеља у вртиће и стриктно спровођење свих епидемиолошких мера у њима – рекао је Гак.

Објекти се редовно дезинфикују, средстава за неопходну хигијену има довољно, а родитељи су упознати са правилима довођења и одвођења деце.

Директорка Предшколске установе „Чика Јова Змај“ на Вождовцу Драгана Тодоровић навела је да је у септембру било пријављено нешто више боловања од стране родитеља, али да већ овог месеца има више деце у вртићима.

– У току епидемије приметили смо да је мање деце у јаслицама него у вртићу. Разлози за то су разни, почев од повлачења због корона вируса или очекивања принове. Родитељи су се већ навикли на ову ситуацију. Било је изузетака због правила о изолацији, али се она упркос томе, најстрожије поштују – истакла је Драгана Тодоровић.

У ПУ „Раковица“ протеклих месеци забележено је више деце у вртићима него у јаслицама. Директорка установе Радмила Аранђеловић рекла је да се мере примењују од почетка епидемије и да родитељи углавном поштују правила.

– Сви смо до сада добро утврдили које су наше обавезе када је у питању епидемиолошка ситуација. Морамо да поштујемо правила како би остали здрави, па тако учимо прво децу, а затим и родитеље. Упознали смо их са процедурама и до сада нисмо имали већих проблема – истакла је Радмила Аранђеловић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Новина у коришћењу апликације „Моје дрво за Београд”

Следећа вест

Садња нових стабала у Ташмајданском парку

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *