Почиње 37. Београдски џез фестивал

Нема коментара Share:

26.10.2021.
Дом омладине Београда од 26. до 31. октобра представља 37. Београдски џез фестивал, под слоганом „Џез пламен”. Истовремено навршава се пола века од рођења ове манифестације, 1971. године. Фестивал ће, због обележавања великог јубилеја, у пуном формату трајати шест дана, а одржаће се и један „плус” концерт у Дому омладине – укупно недељу дана најбољег савременог џеза из целог света у Србији, најављено је у саопштењу ТОБ-а.

У салама Дома омладине Београда и Комбанк дворане наступиће 25 састава, са више од сто музичара из 18 земаља, са три континента (Европа, Северна Америка и Азија), уз репрезентативно представљање најталентованијих младих аутора српске џез сцене – оних који представљају нашу будућност.

Упркос познатим околностима, БЏФ није ни прошле године изгубио корак и одржан је уживо као један од ретких џез фестивала у Европи који се одважио то да учини. Тим Дома омладине Београда, као организатор, заслужује сва признања. У овом часу није време за рекорде у посећености, него у истрајности и вери у себе. Наша публика, која доказано већ деценијама воли џез, заслужује овакав фестивал. Он је наш понос и у светским оквирима, као најстарији и најпознатији међународни џез фестивал који се одвија у Србији.

Ограничен број ваучера за комплете улазница (комплет обухвата све концерте у главном програму фестивала – 13 концерата) 37. Београдског џез фестивала, као и појединачне улазнице се могу набавити на благајни у Дому омладине Београда, као и путем онлајн куповине.

Оснивач и покровитељ Београдског џез фестивала је Град Београд, који га је 2007. године уврстио у манифестације од посебног значаја. Покровитељи су Град Београд –Секретаријат за културу и Министарство културе и информисања Републике Србије. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Филм „Градоначелник.” од понедељка у биоскопима

Следећа вест

Изложба „Стрип са темом из Другог светског рата” на Тргу републике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *