Садња нових стабала у Ташмајданском парку

Нема коментара Share:

26.10.2021.
ЈКП „Зеленило-Београд“ ће 27. и 28. октобра посадити 28 стабала у Ташмајданском парку. Нове саднице ће бити посађене након уклањања 14 потпуно сувих стабала која представљају потенцијални ризик за суграђане, најављено је из овог предузећа.

Након ових радова, Ташмајдански парк ће бити богатији за дванаест стабала граба, четири стабла липе, једно јудино дрво, један питоми кестен, један дивљи кестен, два зелкова, један копривић, четири стабла јасена и три стабла келреутерије.

Како се наводи у саопштењу, основна делатност ЈКП „Зеленило-Београд“ уређење и одржавање јавних зелених површина, те има велику одговорност према суграђанима, њиховој имовини, осталим објектима и инфраструктури у граду. Због тога је обавеза „Зеленила“ да правовремено предузима све неопходне мере на стаблима и да стабла у Београду одржава у уредном стању у коме су она безбедна за околину.

Свако посечено стабло надокнађује се садњом вишеструког броја нових садница. Само у току ове године кроз редован програм одржавања, на јавним површинама засађено је близу 5.000 стабала и још готово 950 донаторских садница.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Вртићи нормално функционишу упркос епидемији

Следећа вест

Обележени „Дани слободе” код спомен-чесме Црквенац у Младеновцу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *