Горан Весић осудио напад на екипу Хитне помоћи

Нема коментара Share:

27.10.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић најоштрије је осудио напад на екипу Хитне помоћи, која је јутрос изашла на терен у Улицу Деспота Стефана. Како је прецизирао, техничар Хитне помоћи нападнут је ножем када је упозорио пацијента да треба да стави маску.

– То говори колико је кампања која се води против свих мера заштите од короне негативна. У свету се пооштравају мере јер се погоршава ситуација. Опасно је што људи подлежу дезинформацијама, уместо да се вакцинишемо и поштујемо мере. Постоје људи који мисле да корона не постоји и спремни су чак и да угрозе безбедност неког ко их само упозорава на обавезно коришћење маске при уласку у кола Хитне помоћи. Осуђујем такав напад. Као држава морамо још више да се позабавимо том невероватном пропагандом  – рекао је Весић.  

Заменик градоначелника се осврнуо и на недавна окупљања испред места становања наших епидемиолога и вређања, те је оценио да је то страшно, недопустиво и да „личи на Немачку тридесетих година прошлог века”. 

– Једини начин да изађемо из кризе јесте вакцинација. У Београду смо јуче прешли 60 одсто вакцинисаних првом дозом, односно вакцинисано је око 832 хиљаде људи, а кад је реч о другој дози данас или сутра биће премашена бројка од 800 хиљада. Трећом дозом вакцинисано је око 250 хиљада људи, односно више од 20 одсто. То је добар резултат, али да бисмо смо се потпуно заштитили потребно је још око петнаест одсто – казао је Весић за РТС.  

Весић је на крају истакао да се последња два дана број вакцинисаних у Београду увећава. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Предлог да део Далматинске улице понесе име Владете Јеротића

Следећа вест

Весић: Покретна канцеларија за пет недеља обишла скоро 40 локација

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *