Грађевинско земљиште на две локације продато за 615,5 милиона динара

Нема коментара Share:

27.10.2021.
Грађевинско земљиште у јавној својини Града Београда продато је за 615,5 милиона динара на јавним надметањима, која су одржана у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Према његовим речима инвеститори су се надметали за куповину две локације у Новом Београду.  

– Земљиште површине 6.235 квадратних метара у Блоку 40 продато је инвеститору по цени од 367 милиона динара, док је друга локација површине 22.944 квадратних метара у Блоку 53 продата по цени од 248,5 милиона динара – рекао је Весић.

 Он је додао да се локација у Блоку 40 налази између Булевара хероја са Кошара, железничке пруге и Улице Тошин бунар. Према планском документу локација се налази у површинама пратећих комерцијалних садржаја где није дозвољена стамбена изградња, а у подручју које се спроводи непосредном применом правила грађења ПГР-а, израдом урбанистичког пројекта. 

– Локација у Блоку 53, у близини Аеродрома „Никола Тесла” и Кванташке пијаце, налази се у површинама намењеним за привредне делатности, где је предвиђена изградња објеката у функцији привредно-производне или комерцијално-пословне намене – навео је заменик градоначелника.

У складу са законом и градским одлукама, како је нагласио, поред прихода од продатог земљишта, инвеститорима ће бити обрачунат допринос за уређивање грађевинског земљишта у поступку прибављања грађевинске дозволе, што ће бити додатни приход у буџету града.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Мобилна експозитура Банке „Поштанска штедионица” у петак и суботу на пијаци „Бувљак”

Следећа вест

Скупштина града Београда донела трећи ребаланс буџета за 2021. годину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *