Акција добровољног давања крви на Медицинском факултету

Нема коментара Share:

28.10.2021.
Инситут за трансфузију крви Србије више од две деценије организује акције добровољног давања крви на свим факултетима, високим школама и студентским домовима у Београду.

Од почетка пандемије корона вируса, због промењеног начина рада и епидемиолошких мера, нису били у могућности да више од годину и по дана реализују акције. Студенти, који представљају покретачку снагу нашег друштва, особе које су младе, здраве и пуне ентузијазма чине велики процент укупног броја давања крви. Током 2019. године пре пандемије, од укупног броја давања крви 7.676 је било од студентске популације што је износило 9,8 одсто, у 2020. било је 4.389 давања крви студената, што је 7,5 процената. Овај број је током ове године и даље у паду, наведено је у саопштењу Института. 

Студенти Медицинског факултета тренутно редовно похађају наставу. На њиховом факултету организоваће се акција добровољног давања крви у уторак, 2. новембра, од 10 до 16 часова у сали на  2. спрату. Институт за трансфузију крви Србије и Медицински факултет настављају до сада већ традиционално успешну сарадњу. Акцији ће се придружити и студенти Стоматолошког факултета. Садашњи студенти, а будући лекари, овом акцијом показују висок степен друштвене одговорности и свест о неопходности редовног давања крви за функционисање здравственог система.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Безбедно на путу од куће до школе

Следећа вест

„Одужујемо се родољубима – сцена Француска” код Споменика Франше Депереу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *