Вакцинација корисника Центра за смештај и дневног боравка деце и омладине ометене у развоју

Нема коментара Share:

29.10.2021.
Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовала је данас у смештају „Предах” вакцинацији корисника дневног боравка за децу и младе ометене у развоју као и њихових родитеља трећом дозом.

Она је овом приликом истакла да се данас у овој установи вакцинисало 34 корисника, првом или трећом „бустер” дозом.

– Данас је организована вакцинација корисника дневних боравака на територији Града Београда. Такође, у другом дневном боравку „Сунце” се вакцинише још десет корисника. На овај начин омогућујемо корисницима да се вакцинишу у познатом окружењу. С обзиром да се ради о корисницима са сметњама у развоју, промена средине и непознато окружење могу довести до одређених промена у понашању. Из тог разлога смо омогућили да се они вакцинишу у познатом окружењу – рекла је Станисављевић и захвалила екипама домова здравља јер су изашли на терен.

Она је истакла да је до сада вакцинисано 323 корисника ове установе.

– Нама је најважније да сви корисници буду заштићени и безбедни како би дневни боравци наставили са радом. Хвала директору Јорданову и руководству установе јер сваки дан пожртвовано раде у циљу добробити корисника ове установе – објаснила је Станисављевић.

Директор Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју Петар Јорданов изјавио је да је од 350 запослених у овој установи, вакцинисано 250.

– Желим да захвалим Секретаријату за социјалну заштиту, Министарству здравља и домовима здравља чије екипе долазе овде. Повећањем броја вакцинисаних корисника повећавамо и број оних који користе услугу – рекао је Јорданов. 

Мајка кориснице ове установе Биљана Поповић изјавила је да је имунизација битна за особе које имају своје примарно обољење те да се њена ћерка, у консултацији са лекаром, вакцинисала.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Вакцинација и нове мере обуздаће четврти талас пандемије

Следећа вест

Вакцинација у земунским насељима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *