Tоком викенда подела плавих и зелених канти домаћинствима Звездаре и Сурчина

Нема коментара Share:

29.10.2021.
ЈКП „Градска чистоћа” ће 30. и 31. октобра, од 8 сати, делити плаве и зелене ПВЦ канте намењене одлагању класичног комуналног и рециклажног отпада на Звездари и у Сурчину, саопштено је из овог предузећа.

Током дана викенда више од сто домаћинства насеља Шоферски рај на општине Звездара добиће зелене и плаве ПВЦ канте које екипе ЈКП „Градска чистоћа” достављају на кућну адресу. 

Око 2.200 домаћинстава насеља Добановци у Сурчину, поред зелених канти намењених одлагању класичног комуналног отоада које су већ подељене суграђанима овог дела Београда, добиће и плаве ПВЦ канте намењене одлагању рециклабила. 

Технологијом одношења смећа путем канти, суграђанима се олакшава одлагање отпада и пружа квалитетнија комунална услуга, а поделом плавих канти многа домаћинства почињу активно учешће у рециклажи чиме се смањују количине класичног комуналног отпада у зеленим кантама. 

Током уручења канти, које ће бити обављено од 8 до 14 часова, суграђанима ће бити предочена динамика пражњења и одвожења смећа, тако да је једина њихова обавеза да одређеним даном у недељи канте остављају испред својих капија, на улици, јер радници „Чистоће” не улазе у приватан посед.

 Они који не буду у могућности да канте преузму током ове поделе, накнадно се могу јавити погону ЈКП „Градска чистоћа” Земун или Звездара, како би договорили преузимање канте за своје домаћинство.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Набавка нових возила јавног превоза и ширење мреже даљинског грејања, важни за квалитетнију животну средину

Следећа вест

Промоција Београда и Србије у Русији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *