Весић: Отварањем нове саобраћајнице испуњено обећање дато становницима насеља Степе Степановића

Нема коментара Share:

31.10.2021.
Данас је отворена за саобраћај нова саобраћајница дужине око 130 метара, ширине седам метара са обостраним тротоарима и комплетном инфраструктуром, чиме је решен дугогодишњи проблем становника насеља Степе Степановића који нису имали директну везу на саобраћајницу Војводе Степе. Тиме ће се растеретио притисак на Кружни пут, који је био једина веза ка улици Војводе Степе, истакао је заменик градоначелника Горан Весић на свом Фејсбук профилу.

Радови су изведени за само 45 дана иако је рок за изградњу 90 дана. Изведени су сви радови осим радова на садњи дрвореда, а који ће бити завршени током новембра. Вредност радова је око 25 милиона динара.

Данас је такође пуштен у саобраћај део саобраћајнице на Трошарини, која представља уклапање Сектора 2 – спољне магистралне тангенте Борска – Петља Ласта у постојећу саобраћајницу Кружни пут. 

– На овај начин раскрсница Војводе Степе је добила коначну форму и пун саобраћајни профил, чиме се добија пуна саобраћајна функција новоизграђене саобраћајнице Саве Машковића. Ово ће подићи проточност и ниво саобраћаја – истиче Весић.

Изведено је око 75 метара саобраћајнице од чега је већи део у профилу 2+2 саобраћајне траке, а овај део саобраћајнице је и део будућег Сектора 3 Борске – Петље Ласта који ће почети да се градити следеће године.

Урађена је комплетна комунална инфраструктура, а вредност радова је око 50 милиона.

– Током наредне недеље имам састанак са Грађевинском дирекцијом Србије како би град Београд коначно преузео јавне површине у насељу Степа Степановић што већ годинама тражим. Када се то догоди моћи ћемо да уредимо сада већ запуштена дечија игралишта и друге јавне површине. Дао сам и налог да се изврши експропријација приватне имовине враћене у реституцији на парцели на којој је предвиђен вртић како бисмо до половине наредне године изградили још један вртић у овом насељу. Београд побеђује! – истакао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: У новембру почиње изградња метроа,промењена траса

Следећа вест

После Весићеве посете завршавају се радови на путу у насељу Уровци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *