Весић: Почела реконструкција Кеја ослобођења у Земуну

Нема коментара Share:

01.11.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић најавио је да је почела реконструкција Кеја ослобођења у Земуну, те да се посао обавља фазно. 

– Први део радова подразумева реконструкцију саме улице, дужине око километар, од Стевана Марковића до Караматине, други део од Караматине до Његошеве и на крају од Његошеве до краја обалоутврде. У првом делу поставиће се асфалт и паркинг места са обе стране, а после од Стевана Марковића до Марка Николића, где пролазе аутобуси, такође ће бити асфалт, док ће са стране бити коцка и на крају до обалоутврде биће ситна коцка, како би се уклопила са већ урађеним делом – прецизирао је Весић у укључењу за ТВ Пинк.  

Весић је најавио и да ће се током следеће године радити и фасаде у овој улици, реконструкција кеја, биће обновљено зеленило, нове клупе, нова расвета. Такође, додао је он, ради се и комплетна замена старе водоводне и канализационе мреже, а у току је и изградња канализације у старом језгру Земуна. 

– Следеће године радиће се и реконструкција Главне улице, као и свих мањих улица између Главне и кеја. У јануару почињемо и радове на подземној гаражи на платоу испред „Пинкија” – навео је Весић. 

Он је подсетио да је пре две године урађено више од осамдесет фасада, а да је око Господске улице направљена пешачка зона.

– Земун постаје полако бисер Београда – рекао је Весић. 

Заменик градоначелника је нагласио и да се већ ваја споменик некадашњем градоначелнику Бранку Пешићу, који би у фебруару, марту следеће године требало да буде постављен у пешачкој зони Земуна. 

Рок за завршетак радова на Кеју ослобођења је осам месеци. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: У Београду ће сутра бити грејања, наставља се испорука гаса

Следећа вест

Весић осудио скрнављање гроба Хамдије Јусуфспахића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *