Замена старих и дотрајалих контејнера у делу Звездаре

Нема коментара Share:

01.11.2021.
Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа” је данас отпочело замену старих и дотрајалих контејнера у Улици Јованке Радаковић на општини Звездара. Суграђани ове улице добиће четрдесет потпуно нових судова за одлагање комуналног отпада запремине 1,1 кубик, који се отварају на ножну папучицу, тако да нема потребе за контактом са поклопцем контејнера.

– У Београду има окo 30.000 судова за одлагање комуналног отпада на десет општина које су у надлежности ЈКП „Градска чистоћа”. Свакодневно пратимо ситуацију на терену и потребе наших суграђана. Редовно вршиму замену старих и дотрајалих  судова за одлагање комуналног отпада јер  заједнички циљ нам је да град буде чистији. Изузетно је важно чувати судове за комунални отпад који представљају једну од главних карика у одржавању хигијене град – рекао је директор овог предузећа Марко Попадић. 

Он је апеловао на суграђане који се греју на чврста горива, да у контејнере одлажу искључиво угашен и добро охлађен пепео и жар. 

– Несмотрено бацање жара и недовољно угашеног пепела најчешћи је узрок изазивања ватре у судовима за одлагање комуналног отпада, што доводи до њиховог трајног уништења. Потребно је да се заједно потрудимо да их очувамо како би они остали у функцији, јер поред тога што су градски инвентар, контејнери су и својина свих Београђана – истакао је Попадић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Измена режима рада линије 309

Следећа вест

Више од 300.000 Београђана примило трећу дозу вакцине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *