Контрола котларница у Београду

Нема коментара Share:

02.11.2021.
Инспектори Секретаријата за инспекцијске послове ће у наредном периоду вршити контроле котларница на територији града Београда у сарадњи са републичком инспекцијом за заштиту животне средине, изјавила је секретарка за инспекцијске послове Соња Божовић.

Она је додала да је као резултат вођења управних поступака пред градском инспекцијом у протекле три године више од 20 објеката за огрев почело да користи еколошки прихватљиве енергенте.

– Ту би требало истаћи већи број основних школа, вртића и здравствених установа док су неке котларнице угашене, попут котларнице БИГЗ-а, Радионице народног позоришта на Гундулићевом венцу, Геолошког завода Србије… На овај начин Секретаријат за инспекцијске послове даје свој допринос у борби за очување животне средине у Београду. У наредном периоду акције контроле ће бити настављене у сарадњи са републичком инспекцијом, по налогу министарке Ирене Вујовић, због чега апелујемо на грађане, а посебно на привреднике, да помогну у борби за смањење загађења ваздуха тиме што ће за огрев користити еколошки подобне енергенте – рекла је Соња Божовић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Почео је 53. Бемус

Следећа вест

Весић: Општина Сурчин добила услугу геронтодомаћица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *