Радојичић: Уводимо мобилне пунктове за тестирање

Нема коментара Share:

02.11.2021.
Градоначелник Београда и командант Градског штаба за ванредне ситуације проф. др Зоран Радојичић обавестио је да је на синоћ одржаној седници донета наредба која ступа на снагу одмах и чији је циљ омогућавање грађанима већег броја пунктова за вакцинацију и тестирање на вирус корона. 

– Прилагођавајући се и брзо делујући у новонасталој, знатно тежој епидемиолошкој ситуацији, одлучили смо да Београђанима на још четири локације у граду омогућимо вакцинисање првом, другом и трећом дозом вакцине – рекао је градоначелник Радојичић. 

Реч је о следећим локацијама: Бео шопинг центар у Улици Војислава Илића 141, IKEA SRBIJA у Улици Астрид Линдгрен 11, Тржни центар „Рајићева” у Кнез Михаиловој 54, као и Тржни центар „Стадион” у Заплањској 32.  

– Поред ова четири нова вакцинална пункта, одлучили смо и да ћемо извршити поставку четири мобилна пункта контејнерског типа, на отвореном, за потребе тестирања становништва на вирус корона – додао је градоначелник Београда. 

Ови пунктови ће бити стављени на располагање референтним државним здравственим установама и заводима, односно Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”, Институту за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак”, Заводу за биоциде и медицинску екологију и Градском заводу за јавно здравље Београд.  

– Јасно је да се ситуација с пандемијом вируса корона врло брзо мења и ми је наравно редовно пратимо. На нама је велика одговорност да се постарамо да у највећој могућој мери заштитимо здравље наших људи, што овим новим мерама и чинимо – закључио је Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радови на озелењавању средње траке у Булевару Михаила Пупина

Следећа вест

Радојичић: Прва медаља после три деценије за шаховску репрезентацију слепих и слабовидих Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *