Од другог полугодишта веће плате учитељима у боравку

Нема коментара Share:

03.11.2021.
Учитељима који раде у продуженом боравку у школама биће повећане плате од другог полугодишта, најавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту, Славко Гак.

– Град Београд тренутно финансира зараде за 195 наставника у продуженом боравку у 84 школе и 101 учитеља за први и други разред у 60 школа – изјавио је Гак за „Вечерње Новости“ и додао да се из касе Секретаријата за ове намене издваја више од 150 милиона динара у школској години.

Како је рекао за разлику од прошле године, када је на платном списку било 285 наставника, тај број сада је повећан на 296.

Град финансира плате учитеља и учитељица који раде у продуженом боравку за трећи и четврти разред, а делом и за први и други. Ово ће бити друго повећање зарада за ову групу просветара. На предлог Секретаријата за образовање и дечју заштиту, пре две године дуплиран је износ дневнице која је са 833 динара подигнута на тренутних 1.666 динара.

– Недавно сам имао састанак са њима и могу да најавим још једно повећање плата учитељима у боравку од другог полугодишта. То сам иницирао за део који финансира Град јер заиста сматрам да је то оправдано, неопходно и потребно – истакао је Гак.

Он је додао да након вртића, најмлађи још увек не могу да остају сами код куће и у том периоду омогућавање продуженог боравка у школама је од огромног значаја.

– Заиста имамо разумевања за то и желимо да учитељима у боравку побољшамо услове рада, јер су веома важан део процеса образовања – закључио је Гак.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Поделa рециклажних канти домаћинствима на територији општине Звездара

Следећа вест

Никодијевић: Изградњом метроа и модерне депоније у Винчи решавамо деценијске проблеме грађана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *