Делегација руске области Пенза на пракси у Београду

Нема коментара Share:

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

04.11.2021.
Потрошачима у зони Цара Уроша и Јеврејске улице данас у вечерњим сатима биће прекинута испорука топлотне енергије за грејање због квара на топловоду у Дунавској улици, најављено из ЈКП „Београдске електране”. 

Због дотрајалости топловода и учесталих кварова на тој топловодној траси потребно је део корисника из Браће Барух, Булевара војводе Бојовића, Цара Душана, Цара Уроша, Деспота Ђурђа, Дубровачке, Драчке, Дунавске, Јеврејске, Книћанинове, Мике Аласа, Сибињанин Јанка, Скендер бегове, Солунске, Тадеуша Кошћушког и Високог Стевана повезати на новоизграђену деоницу дуж Дунавске.

Очекује се да ће радови бити завршени најкасније у петак, 5. новембра у вечерњим часовима. Наведени прекид односи само на испоруку топлотне енергије за грејање, док ће се снабдевање корисника потрошном топлотном водом обављати неометано. Након завршетка радова биће обезбеђена већа сигурност у снабдевању корисника из тог дела града, наводи се у саопштењу.

01.11.2021.
Помоћник градоначелника Андреја Младеновић и начелница Градске управе Сандра Пантелић примили су данас у Старом двору делегацију из Русије, која је представила пројекат стручне праксе Владе Пензе. Влада ове руске области спровела је конкурс за људске ресурсе „Пенза је регион могућности“, који је иницирао и подржао гувернер Пензе Олег Мелчинко.

Ово такмичење има за циљ да изабере перспективне менаџере за систем државне и општинске управе. Као награду, десет победника учествује на пракси у Граду Београду. Пракса обухвата састанке са представницима власти Београда, едукативни програм и екскурзије. 

Младеновић је гостима пожелео пријатан боравак у Београду, изражавајући  посебно задовољство што млади људи желе да стекну нова знања и искуства. Он је подсетио да је данашњи дан важан за нашу историју, те да је на овај дан Београд ослобођен у Првом светском рату. Напоменуо је да је идеја водиља током обележавања Дана слободе управо преузета од Русије, која држи до традиције и националног помирења, али да се никако не дозволи ревизија историје. Он је госте позвао да обиђу знаменитости у Београду, посебно оне које указују на српско-руско пријатељство. 

– Гледајући вас и наше младе људе тема увек мора да буде будућност. Србија је данас земља која много напредује и развија се и у економском погледу је лидер у овом делу Источне Европе. Такође, остварујемо веома блиске контакте са Руском Федерацијом и Кином, али и са другим земљама које нису део Европске Уније. Процена Светске банке јесте да ће раст нашег БДП-а бити између шест и седам одсто, што је веома добар резултат имајући на уму последице ковида – рекао је Младеновић.

Предстојећи сусрет између председника Вучића и Путина у Москви свакако ће бити даљи подстицај за наставак сарадње и на локалном нивоу и то не само у области економије и привреде већ и културе, спорта, уметности, образовања, технологије, навео је Младеновић.  

Госте су највише занимала еколошка питања, саобраћај, образовање, те функционисање управе у овом областима. Младеновић је изложио пројекте санације депоније у Винчи, урбане мобилности, предстојећа улагања у возила на еколошки прихватљива горива и струју, БГ воз и наравно метро. Сандра Пантелић је презентовала пројекте набавке таблета, лаптопова и дигиталних уџбеника за ученике и наставнике,  БГ праксе, те уопште имплементацију „смарт ситија” и е-управе у рад Градске управе Града Београда. 

Представници Града Београда нагласили су важност тога да све услуге буду што више прилагођене грађанима, да буду приступачне и бесплатне, односно што јефтиније по градски буџет. Посебан акценат у разговору било је образовање и подршка младима како би се школовали овде и остали у свом граду.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Измена реда вожње појединих линија БГ воза

Следећа вест

Делегација Московске школе менаџмента „Сколково” у посети Старом двору

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *