Весић угостио светског и европског првака у рвању Зурабија Датунашвилија

Нема коментара Share:

04.11.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић примио је данас у Старом двору српског репрезентативца у рвању Зурабија Датунашвилија и председника Рвачког савеза Србије Жељка Трајковића. Догађају је присуствовала секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић.

Весић је подсетио да је Зураби Датунашвили европски и светски првак и освајач бронзане олимпијске медаље.

–Заиста је реч о успеху који није остварио ниједан наш спортиста ове године. Зураби је овим успехом показао колико је велики спортиста и својим примером како се представља Србија – указао је Весић.

Он је истакао да рвачки спорт у Србији доживљава препород, те указао да се захваљујући добром руководству слични помаци дешавају у боксу и атлетици.

–Град Београд ће покрити трошкове одржавања Светског сениорског првенства у рвању које ће наредне године у септембру бити одржано у Београдској арени. Нама је задовољство је наш рвачки савез добио то такмичење – навео је Весић.

Он је подсетио да ће Београд наредне године бити домаћин и Светског атлетског дворанског првенства.

–Град Београд охрабрује националне савезе да се кандидују за светска и европска такмичења, јер су промоција за наш главни град, као и промоција спорта. Такође и промоција нашег туризма јер свако такмичење генерише велики број људи, а процена је да ће због Светског првенства у рвању у Београд доћи око 10.000 људи – указао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у савату

Следећа вест

Весић и Годфри о будућем споменику Вудру Вилсону у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *