Београд домаћин Треће међународне конференције о асистивним технологијама и комуникацијама

Нема коментара Share:

05.11.2021.
Члан Градског већа града Београда Фадиљ Еминовић отворио је Трећу међународну конференцију асистивне технологије и комуникација, која се одржава данас у Београду, а реч је о технологијама које знатно помажу особама са инвалидитетом и унапређују њихове функционалне могућности.

– Град Београд је подржао реализацију треће међународне конференције, која знатно доприноси даљем напретку и ширењу свести о значају асистивне технологије и комуникације – рекао је Еминовић.

Београд је као центар Југоисточне Европе препознао значај ове врсте технологије и на време започео њену имплементацију у многим друштвеним сферама. Овај вид технологије имају своју примену како у здравственим, тако и васпитно-образовним установама. Установе социјалне заштите, као и спортско-омладинске организације, такође спроводе имплементацију асистивне технологије.

– Ово је нова област, која се убрзано развија. Сваког дана долазимо до нових сазнања. Град Београд настоји да прати тренд развоја и у овој области, како бисмо били у кораку са светом и најновијим достигнућима. Опремамо вртиће и школе адекватном опремом – рекао је Еминовић.

Он је закључио да одржавање сада већ треће међународне конференције на ову тему говори о нашој преданости да даље унапредимо асистивне технологије и њихову имплементацију у свим сферама друштва. 

Поред домаћих стручњака, ове године Београд је домаћин еминентним стручњацима како из региона тако и из Велике Британије, Јордана и Сингапура.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Бесплатно одношење кабастог отпада

Следећа вест

Запосленост у Београду у трећем кварталу порасла за 3,7 одсто у односу на прошлу годину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *