Запосленост у Београду у трећем кварталу порасла за 3,7 одсто у односу на прошлу годину

Нема коментара Share:

05.11.2021.
Укупан број запослених у Београду у трећем кварталу 2021. године износио је 788.949 лица што је у односу на исти период прошле године више за 3,7 одсто, изјавио је за Беоинфо градски секретар за управу Никола Прелевић.

Према његовим речима статистички подаци Секретаријата за управу говоре да је од укупног броја запослених у овом кварталу, 691.530 запосленo у правним лицима, 95.276 представљају предузетници, лица запослена код њих и лица која самостално обављају делатност, а 2.143 лица представљају регистровани индивидуални пољопривредници. 

– У односу на трећи квартал 2020. године, укупан број запослених је већи за 3,7 одсто, при чему је број запослених у правним лицима порастао за 3,8 одсто, а број предузетника за 3,2 процента – прецизирао је Прелевић. 

Како је додао, у односу на претходни квартал, укупан број запослених повећан је за 0,6 одсто, при чему је број запослених у правним лицима повећан за 0,5 одсто, а број предузетника за 1,2 процента. 

– Највише људи који су добили посао у трећем кварталу 2021. године је у области трговине на велико и мало и поправци моторних возила, прерађивачкој индустрији, стручним и иновационим делатностима, али и образовању и саобраћају – навео је Никола Прелевић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београд домаћин Треће међународне конференције о асистивним технологијама и комуникацијама

Следећа вест

„Караван зимнице” и овог викенда на пијаци „Каленић”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *