Никола Никодијевић заказао седницу Скупштине града Београда за 8. новембар

Нема коментара Share:

06.11.2021.
Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић заказао је за понедељак, 8. новембар, 33. седницу Скупштине града. Седница ће се одржати у великој сали зграде Народне скупштине Републике Србије у Краља Милана, с почетком у 10 часова.

Најважнија тачка дневног реда јесте Предлог плана генералне регулације шинских система у Београду са елементима детаљне разраде за прву фазу прве линије метро система. Осим овог плана, пред одборницима ће наћи још два плана детаљне регулације, као и две измене и допуне планова. 

На дневном реду су, дакле, Предлог плана детаљне регулације дела насеља Церак Виногради, градска општина Чукарица, и Предлог плана детаљне регулације подручја између привредне зоне „Аутопут” и аеродрома „Никола Тесла”, градска општина Нови Београд, а измене и допуне планова детаљне регулације односе се на четири месне заједнице општина Звездара и Вождовац и за потез дуж улица Земунска – Тошин бунар у Новом Београду.

Такође пред одборницима ће се наћи измена и допуна плана детаљне регулације за део блока између улица Адмирала Гепрата, Кнеза Милоша, Балканске и Немањине у Градској општини Савски венац, као и план детаљне регулације за просторну целину уз улицу Дунавски Кеј, Линијски парк – Београд и улицу Жоржа Клемансоа у општина Стари град. 

Одборници ће одлучивати и о остваривању права на финансирање трошкова поступка биомедицински потпомогнутог оплођења за парове са једним дететом, о изменама одлуке о утврђивању закупнина за пословни простор на којем је носилац права јавне својине Град Београд, односно на којем Град Београд има посебна својинска овлашћења. Такође и о предлогу одлуке о изменама и допунама одлуке о начину плаћања комуналних услуга, предлогу одлуке о измени одлуке о комунланом реду, као и о предлогу одлуке о изменама и допунама одлуке о уређивању и одржавању гробља и сахрањивању. На дневном реду ће се наћи и предлог одлуке о изменама одлуке о постављању баште угоститељског објекта, као предлог одлуке о изменама одлуке о постављању тезги и других покретних привремених објеката на територији града Београда. 

Одборници ће одлучивати о предлогу решења о измени решења о образовању одбора за подизање споменика Вудру Вилсону као и о предлогу одлуке о додели назива улице на Звездари по некадашњем југословенском боксеру Мати Парлову.

На дневном реду је и Предлог одлуке о повећању основног капитала ЈКП „Зеленило – Београд”, као и поједина решења о којима ће се одлучивати по скраћеном поступку. 

Седница Скупштине града Београда биће одржана уз поштовање препорука о превентивним мерама у циљу спречавања ширења заразне болести ковид-19, које је препоручио Градски завод за јавно здравље Београд.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Покретна канцеларија Горана Весића са грађанима Мељака

Следећа вест

Весић: Лисичији поток постаје спомен парк

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *