Покретна канцеларија Горана Весића са грађанима Ресника

Нема коментара Share:

06.11.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић данас је у оквиру акције „Београд побеђује” својом покретном канцеларијом обишао насеље Ресник на територији општине Раковица где је са становницима овог дела града разговарао о проблемима које имају и могућностима њиховог решавања.

Весић је овом приликом истакао да је Ресник насеље у коме је доста тога урађено. 

-Пре свега урађено је преко 50 улица које су асфалтиране, уређено је неколико стаза и степеништа, обновљен је парк у Улици Александра Војновића, спортски терени у Љубише Јеленковића. Урадили смо прву и другу фазу канализације у Улици Љубише Јеленковића, а на пролеће ћемо кренути и са трећемо фазом. Линија 506 је такође појачана, а промењена је траса линије 504 и уређена продужена линија 94. Треба много ствари да се уради и зато смо данас овде – рекао је Весић.

Он је подсетио да је основни проблем овога насеља изградња водовода и канализације. 

-Овде има доста неусловне канализације и Дирекција за грађевинско земљиште и ЈКП “Београдски водовод и канализација” добили  су налог да ураде комплетне пројекте за дефинитивно решавање проблема канализације и водовода на територији Ресника. Ми ћемо током следеће године изаћи са тим планом и решавати проблем по проблем. У међувремену ћемо реаговати на неколико проблема где људи немају воду или имају слаб притисак јер су старе цеви те ће екипе водовода са представницима општине Раковица изаћи и решавати проблем – рекао је Весић.

Он је истакао да су разговарали и о томе да се настави друга фаза уређења Ресничког језера. 

-Прва фаза је плаћена од стране министарства и чекамо да добијемо средства следеће године како бисмо наставили другу фазу. Ово ће бити туристичка атракција у Реснику и може да постане нова Ада Циганлија. Причали смо и о томе да се постави лифт испод пролаза које раде Железнице Србије. Разговорали смо и томе да се ураде водотокови на територији Ресника, а пре свега Сикиљевачког потока. Причали смо и о томе да буде решена Улица 13. октобра и расписан је тендер за реконструкцију водоводне мреже. Током наредне године радићемо општински услужни центар овде. Тренутно се раде општински услужни центар на Лабудовом и Петловом брду. Наша нова политика је да се трудимо да у насељима који имају већи број становика направимо овакав центар који ће да има све општинске и градске шалтере, а и многе епубличке. На тај начин грађани ће моћи да заврше 90 одсто послова тамо где живе. Срећан сам што смо данас имали отворен разговор са људима, а овде долазе сви и могу да питају све оно што их мучи. Нисмо могли да будемо на сваком месту у Раковици због кише, али следећи викенд ћемо да набавимо шатор па ћемо ићи по свим местима без обзира да ли имају салу – објаснио је Весић. 

Он је нагласио да не одустаје од разговора са људима јер је то суштина политике. 

  • Политика је једино добра ако је добра за људе, ако је данас боље него јуче и ако ће сутра бити боље него данас. Сада је у Реснику боље него што је било пре десет година јер је много проблема решено, а следеће године мора буде боље него ове – рекао је Весић.

Председник општине Раковица Милош Симић је истакао да су зборови грађана место где можемо да решавамо конкретне проблеме наших суграђана.

-Град Београд је помогао са месном заједницом Петлово брдо и Лабудово брдо. Захвалио бих Горану  Весићу који је рекао да ће помоћи при финансирању друге фазе Ресничког језера. Тамо смо направили одмаралиште за наше суграђане, паркинг али нам недостају пешачке и бициклистичке стазе. Надам се да ово неће бити једина посета заменика градоначелника Раковици – рекао је Симић и захвалио Граду Београду и Горану Весићу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Бака Драги обезбеђен одлазак у бању

Следећа вест

Почели радови на мултифункционалном градском центру у Обреновцу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *