Весић: Бака Драги обезбеђен одлазак у бању

Нема коментара Share:

06.11.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас у Реснику Драгу Јовановску, 76-годишњу пензионерку која живи сама са малом пензијом. Сусрету је присуствовала и секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Весић је истакао да је бака Драга веома активна и да се труди се да своје пензионерске дане са својим комшијама осмисли на прави начин.

– Она нас је замолила да јој организујемо одлазак у бању зато што су је претходно одбили и ја сам замолио једну туристичку агенцију за ту услугу те смо јој поклонили тај одлазак. Надам се да ће изабрати добру бању и да ће се лепо одморити, а она нас је заузврат лепо дочекала, са кифлицама и погачом, на чему смо јој захвални – казао је Весић.

Он је подсетио да Град Београд организује бесплатне излете за пензионере на свим својим општинама.

– Више од 50.000 пензионера већ је ишло на бесплатне излете, а причали смо и о клубовима за пензионере којих имамо више од 30 у Београду а убрзо ћемо, по добијању простора основати и један у Реснику. Сматрамо да се зрелост једног друштва огледа у томе колико брине о најмлађим и најстаријим суграђанима. Морамо водити рачуна о квалитету живота најстаријих јер тиме показујемо да смо зрело и одговорно друштво. У Београду имамо више од 350.000 људи који су старији од 65 година и треба нам што више клубова за сениоре. Бака Драга нам се похвалила како је учила да ради на компјутеру што само показује колико можемо да пружимо додатног образовања и бољег квалитета живота људима који су сениори и тако потврдимо пословицу да се човек учи док је жив – истакао је Весић, захваливши се бака Драги на топлом пријему.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Лисичији поток постаје спомен парк

Следећа вест

Покретна канцеларија Горана Весића са грађанима Ресника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *