Покретна канцеларија Горана Весића са грађанима Мељака

Нема коментара Share:

07.11.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић данас је у оквиру акције „Београд побеђује” својом покретном канцеларијом обишао насеље Мељак на територији општине Барајево где је са становницима овог дела града разговарао о проблемима које имају и могућностима њиховог решавања.

Весић је овом приликом истакао да су са грађанима Мељака разговарало о томе шта још треба да се уради како би Мељак постао боље место за живот свих људи.

-Ми смо у Мељаку радили скоро десет километара путева последњих седам година. Такође радили смо и два километра тротоара, завршили и гасоводну мрежу а радимо и месну заједницу. Доста тога је урађено али то не значи да ово насеље нема других проблема-казао је Весић.

Како је рекао, најважније за грађане Мељака јесте изградња школе, која ће почети следеће године.

-Радили смо скоро годину дана на пројекту нове школе и мењали смо га неколико пута јер смо хтели да ставимо и фискилтурну салу и кухињу. Током следеће године на пролеће ће почети изградња модерне школе. Када се буде изградила школе, биће ослобођен простор за амбуланту тако да ће грађани добити и модерну амбуланту- казао је Весић.

Он је нагласио да ће План детаљне регулације Ибарске магистрале бити завршен до краја године.

-За њих је то посебно важно јер омогућава индустријску зону поред Ибарске магистрале, што значи више радних места за грађане Барајева, Чукарице, Лазаревца па и Уба. Омогућава се и постављање стајалишта на Ибарској магистрали, да људи имају заклон. Решићемо и проблем легализације објеката који се налазе уз Ибарску магистралу, односно повећаћемо вредност земље и свих тих објеката- објаснио је Весић.

Он је нагласио да ће бити уведена и мини бус линија која је већ договорена са општином.

-Општина ради и месну канцеларију испред које ће бити урађено дечје игралиште а биће урађено и још једне дечје игралиште. С обзиром да је Барајево ушло у пројекат “Чисте Србије” у наредним годинама добиће и канализацију. Када урадите нешто и испуните договоре које смо постигли претходних година онда сваки нови састанак значи нове договоре. Направили смо добар план како би Мељак постао боље место за живот свих људи. Следеће недеље ћу имати шатор где ћемо се састати јер је ово начин да се решавају проблеми и да на лицу места чујемо оно сто мучи грађане- закључио је Весић.

Председник општине Барајево Слободан Адамовић изразио је задовољство што се у Мељаку окупио велики број људи.

-Поставили смо приоритете и одредили циљеве и надам се да ћемо их испунити. Посебно ме радује јер је господин Весић дао обећање да ће почети изградња школе. На тај начин ми решавама три најважнија проблема, школе, вртића и амбуланте- објаснио је Адамовић.

Током обиласка насеља Мељак, приређена је и представа за децу и подељени су и поклони. Заменик градоначелника је обишао и цркву у Мељаку као и месну заједницу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић са студентима на БГБЛ Форуму: Велике идеје су оствариве

Следећа вест

Никола Никодијевић заказао седницу Скупштине града Београда за 8. новембар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *