Радојичић: Унапређујемо сарадњу са организацијом „Деца Палилуле”

Нема коментара Share:

08.11.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић разговарао је данас са представницима организације „Деца Палилуле” и том приликом уручен му је победнички дечји ликовни рад седмогодишњег Максима Поповића, учесника овогодишњег 23. ликовног конкурса који је уприличила ова дечја организација.

– Важно је да наставимо сарадњу са овом организацијом, а имамо одлична искуства већ 20 година – рекао је градоначелник.

Он је нагласио да је било много награђених, лепих, радова, пристигло их је чак више од 1.000, а посебан значај манифестације је и то што у њој учествују деца са Косова и Метохије и из региона.

– Времена су таква да се мора очувати исправан систем вредности који негује креативност, дружење и заједништво, а  ова манифесаација води рачуна о томе. Посебно ме радује да су Максим и његови другари активни у оваквим креативним догађајима, да их је у толико великом броју и да своје идеје успевају да реализују на уметички вредан начин,  имају тако мало година, а тако велики таленат – истакао је Радојичић и изразио задовољство што има прилику да у Старом двору угости Максима, чији је ликовни рад награђен.

Максим Поповић, ученик првог разреда основне школе, рекао је да му је требало око пола сата да направи свој ликовни рад и да је задовољан наградом коју је добио.

Градоначелник се овом приликом додатно упознао са активностима ове организације, која деценијама ради у корист права и потреба деце, као и начинима будуће сарадње.

Градоначелник је као челни представник једног од покровитеља ликовне манифестације у организацији удружења „Деца Палилуле”, Скупштине града Београда, непосредно помогао организаторима овогодишње манифестације, а заједно са патријархом Порфиријем и отворио овогодишњу изложбу најлепших ликовних радова у Галерији РТС-а, медијског спонзора манифестације.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Доношењем Плана генералне регулације шинских система усвојен последњи документ потребан за почетак изградње метроа

Следећа вест

Радојичић са студентима на БГБЛ Форуму: Велике идеје су оствариве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *