Радојичић: Настављамо одличну сарадњу са Казахстаном

Нема коментара Share:

10.11.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић примио је у Старом двору амбасадора Републике Казахстан у Републици Србији Мади Атамкулова с којим је разговарао о развоју две престонице и унапређењу сарадње Београда са Нур Султаном.

– Једно од првих дипломатских путовања у мом мандату био је пут у Астану 2018. године, заједно са председником Александром Вучићем. Тада сам имао прилику да обиђем главни град Казахстана, који ме одушевио здањем опере, спортским дворанама и теренима, али и концептом „смарт ситија” који је развио – рекао је Радојичић.

У децембру ове године навршава се 25 година од успостављања дипломатских односа Казахстана и Србије, које одликује све већа економска размена и добра политичка сарадња. У престоници Казахстана је 2016. године отворена Улица Николе Тесле, а у Београду је откривен споменик Жамбилу Жабајеву, најистакнутијем казахстанском песнику.

Амбасадор Атамкулов је захвалио градоначелнику Радојичићу на пријему и на свему што је Београд учинио када је реч о подршци у организацији Дана Казахстана, који ће се одржати 3. децембра у Старом двору.

– За разлику од Нур Султана који је млада престоница, Београд има богату историју због које је специфичан. Град има огроман туристички потенцијал и дивно је видети како се трудите да побољшате услове живота за све грађане. Сматрам да можемо додатно унапредити нашу сарадњу и учити једни од других – рекао је амбасадор.

Радојичић је захвалио амбасадору Атамкулову на садржајном разговору и изразио уверење да ће досадашња одлична сарадња Београда и Амбасаде Казахстана у Србији бити настављена.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Град Београд суграђанима припремио спектакл у новогодишњој ноћи

Следећа вест

Радојичић: Београд жели да помогне развоју Куршумлије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *