Градоначелник Радојичић честитао Дан примирја: Никада нећемо заборавити наше ослободиоце, Србија остаје на путу слободарских идеала

Нема коментара Share:

11.11.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић честитао је грађанима 11. новембар – Дан примирја и нагласио важност сећања на пале борце у Првом светском рату.

– Србија је земља која је најдуже учествовала у овом рату и у односу на број становника поднела је највеће жртве. То никада не смемо заборавити. Ово је и дан када су силе Антанте потписале примирје са Немачком и тиме окончале рат. Велики рат био је сукоб који грађани Србије морају памтити и непрестано се подсећати на њега. Ово је важан датум за све нас, који се слави у целој Европи, али и широм света – истакао је градоначелник.

Радојичић је додао да нама, потомцима палих родољуба који су жртвовали своје животе у неравноправној борби против немерљиво јаче силе и доживели незамисливу патњу, остаје да сваке године на овај дан кажемо велико хвала и покажемо да Србија никада неће заборавити своје ослободиоце.

– Грађани Србије сигурно никада неће заборавити и наше савезнике који су нам помогли у овој глобалној борби за слободу. Кључно за будућност генерација које долазе је да поштују сећање на пале жртве, како се овакви сукоби више никада не би догодили – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Положени венци на Спомен-костурницу руских војника страдалих у Првом светском рату

Следећа вест

Дан примирја у Првом светском рату обележен на гробљу Комонвелта

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *