Радови у пет вртића на Чукарици

Нема коментара Share:

12.11.2021.
У Предшколској установи „Чукарица” тренутно су у току радови на пет вртића укупне вредности 25,3 милиона динара, изјавио је Славко Гак, градски секретар за образовање и дечју заштиту.

Средином септембра започето је реновирање купатила, кухиње, тераса у вртићима „Бајка”, „Дечји гај”, „Свети Сава”, „Весељко” и „Цврчак”.

– Очекујем да се радови заврше до средине децембра како би деца могла несметано да бораве у објектима. За сада све тече по плану у једној од највећих предшколских установа у Београду. Осим изградње нових вртића, од велике је важности и обнова постојећих и у то улажемо велике напоре – навео је Гак.

У објектима „Свети Сава” и „Цврчак” реновирају се купатила, у „Бајци” и „Дечјем гају” биће замењена керамика на терасама, док ће у „Весељку” бити реновирана санитарија кухињског блока.

Почетком ове радне године у оквиру ПУ „Чукарица” отворен је нови вртић „Звездица”, а ускоро се очекује да деца уђу и у нови објекат у насељу Филмски град.

Општина Чукарица има 23 вртића са готово 6.000 уписане деце. Секретаријат за образовање и дечју заштиту од почетка године у опремање вртића на овој општини уложио је више од 50 милиона динара.

Гак је истакао и да је долазност деце у београдским вртићима ове недеље нешто мања од уобичајеног просека, што је, како је оценио, очекивано због школског распуста.

Током протекле недеље у 17 београдских предшколских установа свакодневно је боравило нешто мање од 24.000 малишана, што је око 41 одсто од укупно уписаних.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Симболи града у плавој боји поводом Светског дана дијабетеса

Следећа вест

Планирани радови на водоводној мрежи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *