Покретна канцеларија Горана Весића у обреновачким насељима Стублине и Трстеница

Нема коментара Share:

14.11.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас својом покретном канцеларијом обреновачка насеља Стублине и Трстеницу и заједно са представницима Града, Општине и јавних предузећа разговарао с грађанима. Он је још једном истакао значај тога да чује мишљење, али и проблеме људи, како би био у контакту са њима и помогао у решавању.   

– У Стублинама је доста тога урађено, водовод, фасада школе, централно грејање за сеоски дом, асфалтиран је пут за Јадране и део кружног пута, као и око километар некатегорисаних путева, али наравно увек може још. Договорили смо се да решимо проблематични улаз у вртић „Звончица”, затим да се семафор у центру села постави до краја године, да наставимо асфалтирање кружног пута са „лежећим полицајцима” код Коша, а у Дубрави ћемо већ у наредних неколико недеља почети уређење пута. Договорили смо се и да се настави сређивање атарских путева, а генерално смо направили добар план шта може да се уради у наредном периоду – навео је Весић. 

Кад је реч о Трстеници, Весић је прецизирао да је у току тендер Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда за извођача радова на водоводу, како би следеће године почела изградња. 

– Након овог места, свака кућа на територији Обреновца имаће воду. У школи је урађено централно грејање, урађена је и капела, ради се пут Трстеница–Грабовац, а почетком следеће године радиће се и централни пут до трафоа и ускоро некатегорисани пут за Јевтиће. Дакле, и за ово насеље имамо добар план како би и оно било боље место за живот – навео је Весић.

Заменик градоначелника је подсетио и да је Обреновац ушао у пројекат „Чиста Србија”, те да почиње изградња канализације. 

Навео је пример да су овакви састанци веома важни јер могу да се чују и мањи проблеми који су знатно лакше решиви. Навео је пример једне мештанке која продаје на локалној пијаци и која је замолила да се постави „плексиглас” како би се продавци заштитили од ветра. Такође, након молбе представника локалних културно-уметничких друштава обезбедиће се донације за набавку дела ношње.

– Ово је начин да се боље разумемо и да улажемо у све делове града, како би постали боље место за живот – закључио је Весић.

Председник месне заједнице Стублине Петар Петровић изразио је велико задовољство због посете заменика градоначелника. Он је оценио да ниједан градски челник није посвећивао оволико времена грађанима. 

– За њега град није само „круг двојке” него су то и месне заједнице у приградским општинама. Задовољан сам јер је договорено много тога, нарочито када је реч о улагањима у инфраструктуру – рекао је Петровић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Београд вечерас светли плавом бојом да нас све подсети на здравије навике и превенцију дијабетеса

Следећа вест

Радојичић: Београд вечерас светли плавом бојом да нас све подсети на здравије навике и превенцију дијабетеса

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *