Ђаци Техноарт школе добијају нови вајарски атеље и грнчарску радионицу

Нема коментара Share:

16.11.2021.
Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас радове на адаптацији вајарског атељеа и грнчарске радионице Школе за машинство и уметничке занате „Техноарт Београд”, укупне вредности 11,6 милиона динара.

Ово је школа на Звездари коју похађа 840 ђака и у њој уче јувелирске и граверске занате и технике, костимографију, калиграфију, графички дизајн, конзервирање културних добара и тако даље.

– До краја године изузетно талентована деца ове школе имаће атеље и радионицу какву заслужују, адекватан простор за развијање њихових знања, вештина и уметничко изражавање, које је присутно на сваком кораку у овој школи. То треба неговати, а ми смо ту да им обезбеђивањем бољих услова пружимо подршку – рекао је Гак приликом обиласка радова.

Директор ове школе Ненад Младеновић истакао је да су до сада деца имала практични део учења у неусловним просторима и да ће им нове радионице, укупне површине 250 квадратних метара, знатно унапредити рад.

– Опрему имамо, али деца до сада нису имала добре радионице. Ова инвестиција Секретаријата за образовање и дечју заштиту нам је од великог значаја – рекао је Младеновић.

Ова јединствена образовна установа у Србији која спаја технику и уметност основана је 1962. године и од тада није било значајнијих улагања.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић: ЕУ поуздан партнер Београда

Следећа вест

Весић и Момировић пустили у саобраћај реконструисани надвожњак у Младеновцу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *