Градоначелник Радојичић: ЕУ поуздан партнер Београда

Нема коментара Share:

16.11.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић примио је у Старом двору амбасадора делегације ЕУ у Републици Србији Емануела Жиофреа, са којим је разговарао о сарадњи на пројектима које финансира ЕУ у Београду и процесу европских интеграција. 

– Амбасадор Жиофре и ја смо разговарали о ИПА пројектима који су од великог значаја за наш град. У оквиру реализације пројекта ИПА 2018 ради се термоизолација четири зграде јавне намене за које је Европска комисија дала 11 милиона евра бесповратних средстава. Реч је о зградама Хитне помоћи, Градске библиотеке, Студентске поликлинике и Стационара. Поред тога, дотакли смо се теме социјалног становања и усагласили да ћемо радити заједнички у наредном периоду – рекао је Радојичић.

Једна од тема састанка био је мурал са ликом Ратка Младића у Његошевој улици. Градоначелник Радојичић је истакао да је ова тема актуелна, те да ће Град у координацији са републичким органима пажљиво пратити даљи развој ситуације.

Амбасадор Жиофре је захвалио градоначелнику на садржајном састанку и успешној сарадњи коју делегација ЕУ има са Београдом, укључујући неколико текућих и планираних важних пројеката ЕУ, посебно у области заштите животне средине и социјалног становања. Што се тиче мурала, амбасадор Жиофре је поновио став ЕУ, истичући да је потребно ефикасно превазићи наслеђе прошлости, уздржати се од било каквог величања ратних злочинаца и негирања ратних злочина, те да је неопходно подстицати помирење.

– Наш циљ јесте чланство Србије у ЕУ и надам се да ће Србија ускоро отворити нове кластере за преговоре. И актуелни догађај око мурала показује да је у интересу Србије да буде окренута ка будућности, а не ка прошлости – рекао је амбасадор Жиофре.

Радојичић је захвалио амбасадору Жиофреу на садржајном разговору и изразио наду да ће се наставити успешна сарадња између Београда и делегације ЕУ у Србији.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Обнова травњака у Радничкој улици на Чукарици

Следећа вест

Ђаци Техноарт школе добијају нови вајарски атеље и грнчарску радионицу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *