Градоначелник Радојичић и губернатор Санкт Петербурга одали почаст страдалима у Првом и Другом светском рату

Нема коментара Share:

17.11.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и губернатор Санкт Петербурга Александар Беглов положили су данас венце и цвеће на Спомен-гробље ослободиоцима Београда 1944, „Вечни пламен” и Споменик црвеноармејцу. Након тога почаст палим борцима одата је и на Руском некропољу и руској спомен-костурници на Новом гробљу.

Нашем братству и пријатељству претходи дуга историја током које су многи дали своје животе за нашу слободу у борби против заједничког непријатеља, поручио је Радојичић. Они који су положили своје животе, додао је, створили су основ да наше пријатељство даље развијамо.

– Користимо ову прилику да се сетимо свих генерација које су дале своје животе за  нашу слободу. На овај начин још једном губернатор Беглов и ја указујемо на лично поштовање према страдалима, као и поштовање грађана наших градова према палим борцима – нагласио је градоначелник Радојичић.

Према његовим речима, наша дужност и обавеза су да поштујемо жртве наших предака, али и да улажемо у будућност генерација које долазе и њихове добре односе. На тај начин ће наша традиција и пријатељства остати дуговечна, поручио је Радојичић.

Губернатор Александар Беглов је захвалио градоначелнику Београда, председнику Србије Александру Вучићу и српском народу на томе што чувају сећање на страдале у ослободилачким ратовима.

– Ово су места сећања за све нас. На Руском некропољу леже бројни потомци староседелаца Санкт Петербурга, који су стицајем тешких околности нашли свој последњи дом у Београду – истакао је Беглов и захвалио што се, како је навео, и у тешким околностима у Србији чува сећање на оне који су дали своје животе.

Догађају су присуствовали амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан- Харченко, помоћник градоначелника Андреја Младеновић, начелница Градске управе Сандра Пантелић, члан Градског већа Фадиљ Еминовић, в.д. директора ЈКП „Погребне услуге” Владан Ђукић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Мобилна експозитура Банке „Поштанска штедионица” од четвртка на пијаци „Каленић”

Следећа вест

Градоначелник Радојичић дочекао на аеродрому губернатора Санкт Петербурга Александра Беглова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *