Радојичић и Весић са делегацијом Владе Санкт Петербурга обишли Храм Светог Саве

Нема коментара Share:

17.11.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и заменик градоначелника Горан Весић обишли су данас Храм Светог Саве са губернатором Санкт Петербурга Александром Бегловим и том приликом положили венце на гроб патријарха српског Иринеја у крипти Храма.

Обиласку су присуствовали помоћник градоначелника Андреја Младеновић, секретарка за информисање Мирјана Павичић, као и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко

Пре обиласка Храма Светог Саве, градоначелник Радојичић и губернатор Александар Беглов положили су венце на споменик „Зашто”, у непосредној близини зграде РТС-а. Тиме су одали почаст погинулим радницима ове медијске куће који су страдали приликом бомбардовања зграде Радио-телевизије Србије за време НАТО агресије на тадашњу СР Југославију.

Током дана, градоначелник Радојичић је заједно са делегацијом Руске Федерације обишао Цркву Свете Тројице, једини руски православни храм у нашем главном граду. О историјату и духовном значају госте је упознао старешина Цркве Свете Тројице отац Виталиј Тарасјев. На крају сусрета отац Тарасјев захвалио је градоначелнику Радојичићу на подршци коју Град пружа Руској православној цркви.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић поделио таблете ученицима Богословије

Следећа вест

Oдржaнa кoнститутивнa сeдницa Упрaвнoг oдбoрa Фoндaциje зa дeцу и млaдe Бeoгрaдa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *