Весић угостио заменика градоначелника Најробија

Нема коментара Share:

17.11.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић угостио је данас високу делегацију Најробија, коју је предводио заменик градоначелника главног града Кеније Вилијам Кангете Туку.

Састанку у Старом двору присуствовали су помоћник градоначелника Андреја Младеновић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, као и амбасадор Србије у Најробију Драган Жупањевац.

Весић је за Беоинфо истакао да је на састанку било речи о унапређењу сарадње два града.

– Договорена је узвратна посета када је предвиђено потписивање Споразума о сарадњи и братимљењу два града. Такође смо разговарали да се приреде Дани Најробија у Београду и обратно – истакао је Весић уз подсећање да је Београд један од ретких градова у Европи који има Музеј афричке уметности.

Рекао је да су на састанку пренета искуства Београда када су у питању складиштење отпаде, паркирање и „смарт сити”.

– Предвиђена је посета делегације из Најробија депонији у Винчи, жеља им је да виде како смо приступили решавању тог проблема. Такође је предвиђена посета „Паркинг сервису” приликом које ћемо презентовати систем „Око соколово” и наплате паркирања, као и посета компанији „Телеком Србија” где заједно развијамо пројекат „Смарт сити” – указао је Весић.

Заменик градоначелника Најробија је подсетио на дугу историју добрих односа Кеније и Југославије, а сада Србије.

– Југославија је у време председника Тита подржавала борбу за независност Кеније и то се памти, што даје позитиван тон и наставку сарадње. Дошли смо у студијску посету да учимо на вашим примерима добре праске јер два града имају сличне изазове. Хоћемо да видимо ваша искуства у решавању саобраћаја и паркирања, као и складиштења отпада. Такође, желимо да проширимо сарадњу у области туризма и економије – навео је Кангете Туку и подсетио да Кенија има светски познату кафу и чај, те чувене плаже и сафари по националним парковима.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Кампања „Омогућимо свима несметано кретање” у оквиру Недеље безбедности у саобраћају

Следећа вест

Весић поделио таблете ученицима Богословије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *