Градоначелник Радојичић са амбасадором Француске: Настављамо интензивну сарадњу

Нема коментара Share:

22.11.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић примио је у Старом двору амбасадора Републике Француске Пјера Кошара с којим је разговарао о заједничкој сарадњи, великим пројектима у Београду у које су укључени француски партнери и могућностима за даљи заједнички рад.

– Амбасадор Кошар и ја смо разговарали о пројектима које Град Београд реализује заједно са Републиком Србијом путем успешне сарадње с француским партнерима, а која се показује у конкретним резултатима. То можемо да видимо на примеру партнерства са француском компанијом „Ванси” на Аеродрому „Никола Тесла”, изградње метроа и пројекту јавно-приватног партнерства за санацију депоније Винча. Ово су најзначајнији пројекти на којима радимо заједно, а поред тога имамо простора да унапредимо сарадњу и на осталим пројектима, попут изградње дечје болнице Тиршове 2, где би Француска могла да помогне донирањем медицинске опреме и осталим видовима помоћи за лечење деце – рекао је Радојичић.

Амбасадор Кошар је захвалио градоначелнику Радојичићу на пријему и истакао да су француско-српски односи добри, те да је политички дијалог између две земље веома интензиван, што се видело током државне посете председника Републике Француске Емануела Макрона Србији 2019. године.

– Из разговора које сам имао са претходним француским амбасадорима и представницима француских предузећа у Србији јасно је да постоји велико интересовање за инвестирање у Србију и Београд. Заинтересовани смо да пратимо реализацију етапа изградње београдског метроа, али смо вољни да сарађујемо заједнички на пројектима прераде отпадних вода, „смарт ситија” и одрживог развоја – рекао је амбасадор.

Радојичић је захвалио амбасадору Кошару на садржајном разговору и изразио уверење да ће досадашња одлична сарадња Београда и Амбасаде Француске у Србији бити настављена, нарочито на пројектима који за циљ имају очување животне средине и боље животне услове за раст и развој деце у нашем граду.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Лева обала Саве од Бранковог моста до Газеле понеће назив Обала јасеновачких жртава

Следећа вест

„Злaтнo пeрo Бeoгрaдa” – 16. Међународно биjeнaлe илустрaциje oд 23. нoвeмбра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *