Финансијска подршка развоју иновативних делатности

Нема коментара Share:

23.11.2021.
Секретар за привреду Милинко Величковић потписао је данас тројне уговоре о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији мера и активности за подршку развоја иновативних делатности са пет изабраних корисника средстава по јавном конкурсу за доделу средстава за подршку развоја иновативних делатности за 2021. годину.

Потписивању је присуствовала и Гордана Даниловић Грковић, в. д. директорке Научнотехнолошког парка Београд.

Величковић је истакао да износ опредељених средстава износи 10 милиона динара, у максималном износу од два милиона динара по кориснику за развој иновативне идеје у периоду од највише 12 месеци, уз обавезу запошљавања незапослених лица.

– Циљ доделе средстава је подршка развоју иновативних делатности и нових иновативних и високотехнолошких производа, услуга и процеса, повећање конкурентске способности привредних субјеката и укључивање у међународне тржишне токове. Трошкови који се финансирају неопходни су за развој иновативне пословне идеје – рекао је Величковић.

Према његовим речима, у те трошкове спадају чланство у Научнотехнолошком парку Београд, трошкови зарада или накнада, трошкови у вези са набавком опреме и алата за потребе развоја и трошкови у вези са истраживањем и тестирањем.

– Чланство у НТП Београд обухвата стручну и инфраструктурну подршку за развој иновативне пословне идеје са потенцијалом за брз раст, правна и административна саветовања, обуке и тренинге, менторски програм, као и многе друге начине подршке. Трошкови зарада или накнада укључују и све припадајуће порезе и доприносе физичким лицима који раде на развоју пословне идеје по основу уговора. Трошкови за набавку опреме и алата не могу бити већи од 30 одсто износа укупно одобрених средстава, док трошкови у вези са истраживањем и тестирањем подразумевају трошкове истраживања тржишта, трошкове материјала и пратећих услуга, трошкове сертификације и заштите интелектуалне својине, а такође не могу прелазити 30 одсто укупно одобрених средстава – рекао је Величковић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Грађани од данас предлажу пројекте који се могу реализовати из градског буџета

Следећа вест

Радовима на Макишком пољу почела изградња београдског метроа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *