Нови кров за ОШ „Марко Орешковић”

Нема коментара Share:

23.11.2021.
Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас радове на реконструкцији крова и санацији фасаде новобеоградске Основне школе „Марко Орешковић”, укупне вредности 17,7 милиона динара, које финансира Секретаријат за образовање и дечју заштиту.

Радови на реконструкцији крова школе почели су средином новембра, а извођач радова има рок за завршетак од 90 дана, па се крај радова очекује средином фебруара следеће године.

– Радови не ометају наставу у школи у коју иде око 420 ученика, што је најбитније. Очекујем да све буде готово у договореном року – рекао је Гак приликом обиласка радова.

Како је истакао, ове године мајстори су имали посла у још три школе на Новом Београду, а укупна вредност тих инвестиција износила је око 33 милиона динара.

Према његовим речима, ове године санирана су три тоалета у Машинско-техничкој школи „Змај”, санирани су спортски терени, део фасаде, мокри чворови у Правно-биротехничкој школи те је завршена и трећа фаза реконструкције Графичке школе, при чему је 22 милиона динара уложено у замену керамике, подова, плафона.

– Паралелно са тим само за опремање школа на Новом Београду ове године издвојено је још више од 30 милиона динара. Настављамо даље док све школе не буду имале уједначене, квалитетне услове за наставу – поручио је Гак.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Сајам зимског спорта „Експо зим” од 25. до 28. новембра

Следећа вест

Дневни боравак у Шекспировој добио сензорну собу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *