Манифестација „Color run” и „Трофеј Београда” у хокеју 27. и 28. новембра

Нема коментара Share:

24.11.2021.
Уз подршку Секретаријата за спорт и омладину Града Београда, манифестација „Color run 2021” биће одржана 28. новембра, са почетком у 10 часова, саопштили су из Секретаријата за спорт и омладину.

Услед пандемије корона вируса и нових мера које је Кризни штаб предложио, трка ће бити реализована у модификованом облику у погледу броја такмичара, без боја, због немогућности увоза и безбедности учесника, као и саме руте, уз обавезно ношење маски. То значи да ће бити три дистанце од седам километара, 15 километара и 21 километар, а не једна од пет километара, како је иначе предвиђено програмом и како се реализује годинама уназад, те да ће такмичари бити пуштани по групама. У складу са препорукама, број тркача ограничен је на 50.

Тркачи у свакој категорији почеће трку са 15 минута размака, и то у 10 часова стартује трка на 21 километар, у 10.15 часова трка на 15 километара и у 10.30 часова трка на седам километара. Након трке, у Kрокодиловом центру у Kарађорђевој 43, где ће се такође налазити старт и циљ трке, од 13 часова одржаће се предавање намењено деци школског узраста, родитељима и средњошколцима под називом „Исхрана и суплементација кроз вежбање”. Због ограниченог броја места, резервација је обавезна путем мејл адресе: info@running.rs. Предавање ће бити емитовано и на Јутјуб каналау: @KrokodilEngagingWords, наводи се у саопштењу.

Трка ће овога пута имати и хуманитарни карактер. Сви такмичари који буду желели, моћи ће да донирају средства Институту за неонатологију за куповину новог стерилизатора за банку млека, будући да се управо у новембру обележава Светски дан превремено рођених беба.

Сваки тркач добиће стартни пакет у којем ће бити мајица, број и специјално дизајнирана медаља. За најбрже тркаче припремљене су и награде.

Из Секретаријата су такође саопштили да је „Хокејашки савез Београда”, у сарадњи са Хокејашким клубом „Партизан”, организовао 15. „Трофеј Београда”, који ће се одржати 27. и 28. новембра у халама „Пионир” и „Пингвин” за категорију пионири У-14. На турниру учествује шест екипа – две екипе из Србије, једна из Русије и три екипе из Хрватске. Церемонија отварања турнира заказана је за 27. новембар у 16.50 часова у хали „Пионир”, а затварање турнира је 28. новембра у „Пиониру” у 19.30 часова.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у спортском пењању

Следећа вест

„Трофеј Београда” у шаху

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *