Премијера представе „Бомбона” Омладинског позоришта „Дадов”

Нема коментара Share:

24.11.2021.
У Великој сали Дома омладине у Београду у четвртак, 25. новембра, са почетком у 19 часова одржаће се премијера представе „Бомбона” Омладинског позоришта „Дадов”. Дрaмa je рeaлизoвaнa пoвoдoм oбeлeжaвaњa Meђунaрoднoг дaнa бoрбe прoтив нaсиљa нaд жeнaмa.

Представа је урађена по тексту Филипа Грујића, а у режији Марка Челебића. Костиме за представу је урадила Катартина Грчић Николић, сценографију Сашко Крстев, кореографију Милан Громилић, а музику Бојан Јеремић. У представи играју Лазар Ненадовић, Никола Милановић, Уна Нинић, Милица Ивошевић, Анастасија Станић, Теодосије Поповић, Лазар Јовић, Јован Шакота, Никола Радуловић, Јован Ракић, Тара Десница, Нађа Прочковић, Лена Трифуновић, Матеја Јовановић, Јована Урошевић и Миа Јовановић.

„Бомбона” је представа коју је Омладинско позориште „Дадов” реализовало под покровитељством Града Београда – Секретаријата за културу поводом 25. новембра, Међународног дана борбе против насиља над женама.

Међународни дан борбе против насиља над женама, 25. новембар, обележава се свуда у свету. Први пут је установљен 25. новембра 1981. године у Боготи, у знак сећања на сестре Мирабел које су брутално убијене у Доминиканској Републици 1960. године. Датум су прихватиле Уједињене нације 1990. године, када је службено установљен као Међународни дан борбе против насиља над женама.

Представа „Бомбона” се бави проблемом насиља над женама, који се из различитих углова сагледава, као и утицајем наркоманије у адолесцентским годинама на његову појаву. Циљ представе је да се младима на њиховом језику и уз разумевање генерацијског проблема покаже да меланхолију, анксиозност и депресију не треба решавати наркотицима – они су само краткотрајно решење проблема, а временом постају дугорочан проблем. Ова представа представља охрабрење младима да се повере ближњима и сугерише им да је у реду да се понекад осећају лоше, да не морају увек да буду на висини задатка, изузетни и насмејани у сваком тренутку њихових живота.

Премијера ће бити одржана у складу са свим препорученим епидемиолошким мерама, саопштено је из овог позоришта.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Премијера представе „Бомбона” поводом Међународног дана борбе против насиља над женама

Следећа вест

Одржан јавни час за уличне уметнике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *