Премијера представе „Бомбона” поводом Међународног дана борбе против насиља над женама

Нема коментара Share:

25.11.2021.
Помоћник градоначелника Андреја Младеновић, поводом обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама, присуствовао је вечерас у Дому омладине премијери представе „Бомбона” Омладинског позоришта „Дадов”. Представи су присуствовали градски секретар за културу Иван Карл, представници Градског центра за социјални рад, Повереништва за заштиту равноправности као и директор позоришта „Дадов” Владимир Мијовић.

Младеновић је указао да на данашњи дан порука против насиља над женама мора да буде најснажнија али да она мора бити свакодневна.

– Ми сваког дана у години морамо да се боримо против такве појаве и свако насиље а посебно оно над женама мора да наиђе на осуду. Друштво ту мора да буде јасно опредељено и мислим да је овакав начин изражавања те поруке, кроз представе и едукацију посебно према младима веома добар. Ову представу изводе млади људи, „Дадов” већ другу годину за редом на овај начин подсећа ширу јавност на борбу против насиља на женама. Свако од нас, као син, отац, брат, мора да се стави у позицију као да се насиље десило његовој мајци, ћерки или сестри и јасно га осуди. На данашњи дан та порука је врло јасна – рекао је Младеновић.

Представа „Бомбона” третира, и из различитих углова сагледава, проблем насиља над женама као и утицај наркоманије на његову појаву. Циљ представе је да се младима, кроз њихов језик и кроз разумевање генерацијског проблема, покаже да анксиозност, меланхолију, депресију не треба решавати наркотицима – они су само краткотрајно решење проблема, а временом постају дугорочан проблем. Порука представе је охрабрење младих да могу да се повере својим ближњима, да је некад у реду да се осећају лоше, да не морају увек да буду на висини задатка, да не морају да буду изузетни нити насмејани у сваком тренутку њиховог живота. 

Текст представе је дело Филипа Грујића, писца млађе генерације  а режију представе потписује Марко Челебић,  редитељ и уредник програма у Дадов-у. Костиме за представу урадила је Катарина Грчић Николић, сценографију Сашко Крстев, музику Бојан Јеремић  а кореографију Милан Громилић . 

У представи играју: Лазар Ненадовић, Никола Милановић, Уна Нинић, Милица Ивошевић, Анастасија Станић, Теодосија Поповић, Лазар Јовић, Јован Шакота, Никола Радуловић, Јован Ракић, Тара Десница, Нађа Прочковић, Лена Трифуновић, Матеја Јовановић, Јована Урошевић и Миа Јовановић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Манифестација „Верујем” у Дечјем културном центру

Следећа вест

Премијера представе „Бомбона” Омладинског позоришта „Дадов”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *