Тридесет нових садница дрвећа на Савском венцу

Нема коментара Share:

25.11.2021.
Општина Савски венац наставља садњу дрвећа, како би што више зеленила било на територији ове општине, а све у циљу заштите и унапређења квалитета животне средине, саопштено је из Општине Савски венац.

У присуству грађана који су иницирали садњу, Милош Видовић, председник општине Савски венац, и општински функционери су посадили данас 20 стабала црних борова и 10 стабала хималајских кедрова на зеленој површини поред ауто-пута код Облаковске улице, наводи се у саопштењу.

Тим поводом председник Видовић је напоменуо да свако засађено дрво има непроцењиву вредност у процесу побољшања квалитета ваздуха који удишемо. 

– Зато је ова акција важна, јер смо данас дали свој допринос у очувању животне средине и личним примером указали на значај подизања еколошке свести. Драго ми је што се често јављају наши суграђани са иницијативама о уређењу зелених површина и на тај начин нас мотивишу да заједно градимо једно здравије друштво које је уједињено око истог циља, а то је очување природе. Наставићемо да наше активности спроводимо тако да будуће генерације грађана Савског венца буду поносне на велики број дрвореда и зелених површина – рекао је Видовић.

Садња је организована као наставак акције „За зеленији Савски венац” коју Општина спроводи у континуитету.

Акција садње спроведена је уз стручну надлежност ЈКП „Зеленило – Београд”, под чијом ингеренцијом се налази уређење овог локалитета.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић осудио скрнављење Јеврејског гробља у Рузвелтовој

Следећа вест

Трибина „Утицај пандемије на насиље над женама у Србији”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *