Весић: Улагањем у образовање, улажемо у будућност земље

Нема коментара Share:

25.11.2021.
Поводом завршетка овогодишње акције „Ђачко паркинг место”, заменик градоначелника Горан Весић и дикректор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић уручили су данас донацију у виду наставних средстава директорима 33 основне школе са подручја зонског система паркирања. 

Школе су, према сопственим жељама и потребама, добиле 16 интерактивних табли са пројекторима, пет рачунара и шест мултифункционалних штампача, док је домаћин овогодишњег скупа била Основна школа „Светозар Милетић” из Земуна.

Весић је истакао да је акцију пре пет година покренуо Град Београд у сарадњи са „Паркинг сервисом”, с циљем да се од наплате „ђачког паркинг места” школама обезбеде неопходна наставна средства. 

– Средства су обезбеђена за 33 школе које се налазе у деловима града где је уведено зонско паркирање. Укупна вредност донације је око три милиона динара. Ово је дивна акција и доказ како наша јавна предузећа могу да улажу у образовање – казао је Весић. 

Он је подсетио да се пре пет година кренуло са 25 школа и најавио да ће у наредним месецима још неколико школа на Новом Београду добити своје „ђачко паркинг место”, јер се зона проширује у том делу престонице за нових 5.000 места. 

– Како се ова акција показала успешном, одлучили смо да је проширимо и на породилишта и болнице. Наставићемо са овим акцијама јер возачи који се паркирају на тим местима знају да новац донирају за школе и здравствене установе – навео је Весић. 

Он је најавио да ће Град Београд наставити да улаже у образовање и подсетио да су свим основцима од трећег до шестог разреда купљени таблети а њиховим учитељима и наставницима лаптопови. 

– На овај начин показујемо на делу да нам је образовање веома важно и да у тој области желимо да направимо огроман искорак у 21. веку. Прави искорак су и бесплатне школе спорта које се спроводе у 12 београдских општина, као и све бројније реконструкције престоничких школа. Завршена је Земунска гимназија, ради се основна школа у Батајници, а очекује се реконструкција Девете и Треће београдске гимназије – рекао је Весић и додао да је улагање у образовање, улагање у будућност наше земље. 

Најавио је да ће ускоро почети обнова платоа испред Спортског центра „Пинки”, а почетком наредне године и изградња подземне гараже, прве у Београду после 2004. године.  

Чупковић је најавио наставак акције, као и укључење нових школа проширењем паркинг зона у Београду. 

Помажемо школама и учитељима, наставницима и професорима да образују нашу децу, што је највећи императив, истакао је Чупковић. Такође је рекао да су поносни и на „беби-паркинг места”, а за наредни месец најавио је донацију породилишту у Земуну. 

Заменик председника општине Земун Жарко Дроњак је истакао да је веома поносан на инвестиције које се у последње време изводе у тој општини – од обновљене Земунске гимназије, преко реконструкције основне школе у Батајници, изградње подземне гараже код СЦ „Пинки”, па до реконструкције Земунског кеја. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Базар природне козметике на пијаци „Палилула”

Следећа вест

Петнаести Етно сајам хране и пића на Београдском сајму

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *